Gezilecek Yerler

En Ünlü İstanbul Sosyete Pazarları

Sosyete pazarları sundukları ürünler, uygun fiyatlar, organik ürünler ve kolay ulaşılan konumlarıyla en gözde alış veriş alanları. İstanbul bu konuda halkına pek çok alternatif sunuyor. İstanbul semt pazarları birbirinden renkli ürünlerle halka hizmet veriyor.

En Çok Gezilen 14 İstanbul Sosyete Pazarı

İstanbul halkına birbirinden renkli sosyete pazarı sunan bir şehir. Her kesimden insanın ilgisini çeken ve alış verişin en yoğun olduğu pazarlardır. İstanbul sosyete pazarı şehrin çeşitli yerlerinde mevcuttur. İstanbul halkı birçok semtte bu pazarların kuruldukları günleri takip ederek birbirinden güzel ürünler bulabilirler. İşte İstanbul kıyafet pazarları sosyete, ucuzluk pazarları.

Sultanahmet Arasta Pazarı

Sultanahmet Arasta Pazarı

İlk dikkat çeken pazarlardan biridir. İstanbul ucuzluk pazarları arasında en sık tercih edilenlerdendir. Sultanahmet arasta pazarı, Sultanahmet Camii’nin arkasında yer alır. Bu pazarın diğer bir adı, Sipahiler Çarşısıdır.

Çoğu insan bu adıyla bilinir. Bu ismin de bir hikayesi vardır. Geçmişte bu alanda sipahiler için ürünler satılıyormuş. Yani o dönemlerde sipahiler bu pazardan alış veriş yapıyormuş. Zaman içinde pazar bu ismi almıştır.

103 yıl önce Pazar alanında bir yangın çıkmıştır. Bu yangında alanda bulunan pek çok tarihi dükkan yanmıştır. Elbette bu yangın pazarın tarihi dokusuna zarar verse de halen tarihi dükkanları mevcuttur. Günümüzde en güzel ürünlerin satıldığı pazarlardan biridir. İstanbul sosyete pazarı olan bu Pazar yerli yabancı müşterileri ağırlar.

Kadıköy Salı Pazarı

Kadıköy Salı Pazarı

Yerli ve yabancı turistlerin sosyete pazarı istanbul arayışında tercih ettikleri pazardır. İstanbul ilinin en eski pazarlardan biri olma özelliğini taşır. Bu yönüyle pazarın içinde nostaljiyi yaşamak mümkün.

Pazarın tarihi çok eskilere dayanıyor. Aslında alan geçmişte bir Pazar yeri değildi. Bu alan ip cambazlarının gösteri yaptığı, mesire alanı olarak kullanılan bir alandı. Bugün alan tarihi bir pazar yeridir.

Salı pazarı olarak Salı günleri ve bununla beraber Cuma günleri kurulur. Salı günlerinde genel olarak sebze ve meyve tezgahları kuruluyor. Asıl alışverişin yoğun olduğu gün ise Cuma günleridir. Cuma pazarı İstanbul mutlaka ziyaret edilmelidir. Tekstil ürünleri, çantalar, renkli kumaşlar, iç giyim gibi akla gelebilecek tüm ürünler pazarda mevcut.

Feriköy Antika Pazarı & Bit Pazarı

Feriköy Antika Pazarı & Bit Pazarı

Şişli ilçesinde yer alan Pazar, en meşhur pazarlardan biridir. İstanbul kıyafet pazarları arasında dikkat çeker. Tarihi bir Pazar olma özelliği taşımasa da eski bir Pazar olduğu bilinir. Zira bu Pazar, İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Bomonti’de yer alır.

Pazarın en önemli özelliklerinden biri organik bir pazar olma özelliğidir. Perşembe günleri tamamen organik tarım ürünlerini satıldığı tezgahlar kurulur. Diğer önemli özelliği ise nostaljik ürünlerin satıldığı bir pazar olmasıdır.

İstanbul sosyete pazarı olarak en çok müşteri çeken pazarlardan biridir. Pazarın bulunduğu yer oldukça geniştir. Antika pazarı olması dolayısıyla eski, nostaljik birçok ürünü pazarda bulmak mümkün. Bu özelliğiyle antika meraklılarının ilgi odağı. Evlerinde klasik dekorasyon yapmak isteyenlerin, antika eşyalara ilgi duyanların, nostaljiyi yaşamak isteyenlerin gözbebeği pazarlarından biri.

Masa örtüsü, lambalar, biblolar, gazeteler, dergiler, süs eşyaları, daktilolar, telefonlar ve daha birçok antika ürün mevcut. Pazarın antika tezgahları Pazar günleri kurulur. Bununla beraber Cuma günleri Bit pazarı da vardır. Cumartesi günleri ise organik Pazar kurulur.

Erenköy Sosyete Pazarı

En meşhur pazarlarından biridir. Erenköy pazarı her semtten müşteri çeken bir pazardır. Tekstil eşyalarının yanı sıra en değişik ve en farklı süs eşyaları sergilenir. Aynı zamanda dekorasyon ürünleri de tezgahları süsler. Erenköy sosyete pazarı, istanbul Perşembe pazarı denilince ilk akla gelen pazarlardan biridir.

Beylikdüzü Beylik Pazarı

Semt pazarı, sosyete pazarları arasında ilk beşte yer alan Beylikdüzü Pazarı, 2006 yılı itibaren hizmet vermeye başlamıştır. Pazar yüzden fazla tezgaha sahiptir. Bu yönüyle gelen ziyaretçilerine geniş çeşitlilik sunar.

Beylikdüzü Beylik Pazarı pazar günleri kurulması sebebiyle de İstanbul sosyete pazarı olarak çok daha fazla müşteriye ulaşıyor. Kozmetik, kırtasiye eşyaları, tekstil ürünleri, iç giyim, ayakkabı, çanta gibi farklı ürün seçenekleri var. Bahçeşehir halkı pazara çok büyük ilgi gösteriyor. Dolayısıyla Pazar oldukça yoğun. Bununla beraber pazarın uygun fiyatlı ürünler satması da yoğunluğu artırıyor.

Beylikdüzü Beygah Pazarı

İstanbul’un pek çok semtinden ziyaretçisi bulunan İstanbul sosyete pazarı geniş ürün çeşitliliğine sahip. Tekstilden kozmetik ürünlere kadar aranılan her ürün pazarda sergileniyor. Fiyatların uygun olması her cebe hitap etmesi de pazarın yoğunlaşmasının en önemli sebeplerindendir.

Başakşehir Başakpazar Fuar Sergi Alanı

Diğer istanbul sosyete pazarı ve Perşembe pazarlarından farklıdır. Bu Pazar yeri, Başakşehir belediyesi tarafından yaptırılmıştır. Bu pazarın önemli özelliği modern AVM anlayışı ile Pazar anlayışını birleştiriyor olmasıdır. Bu önemli proje bugün en çok müşteri ağırlayan pazar olma özelliğini doğurmuştur. Dört yanı kapalı olan pazar, modern bir pazardır.

Bakırköy Sosyete Pazarı

İstanbul sosyete pazarı konusunda en dikkat çeken pazarlardan biridir. Bu pazar alışveriş için pek çok seçenek sunar. Bunların yanı sıra hediyelik eşyalar konusunda da zengindir. Bakırköy Sosyete Pazarı cumartesi günleri kurulur.

Bahçeşehir Pazartürk Pazarı

Çok eski bir tarihi yoktur. Modern bir İstanbul sosyete pazarı olarak hizmet verir. Pazar müşterilerine hemen her ürünü sunar. Pazarın en önemli özelliklerinden biri de çok uygun fiyatlarla satış yapmasıdır. Her kesimden insanın ekonomilerine uygun olarak alışveriş yapacakları bir pazardır.

Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı, İstanbul’un en köklü alışveriş yerlerinden biri olarak meşhurdur. Mısır çarşısı tarihi bir dokuya sahiptir. Daha çarşıdan içeri girilir girilmez yapının mimarisi ve köklü tarihi insanı etkisi altına alır. Bu yönüyle yerli olduğu kadar yabancı turistlerin de ilgi odağıdır.

Özellikle yabancı turistler tarihi yapıyı görmek için sıklıkla çarşıyı gezmeye gelirler. Mısır Çarşısının içinde yok yok. Her türlü ürün satılır. Tekstil, kozmetik, hediyelik eşyaların yanı sıra kumcular, gümüş satan yerler de dikkat çeker.

Tarihi İnebolu Köy Pazarı

Tarihi İnebolu Köy Pazarı

Tarihi İnegöl Köy Pazarı, her şeyin organik olarak satıldığı bir pazardır. Pazar cumartesi günü kurulur. Kastamonu ilinin İnebolu ilçesinden arabalara yüklenen organik taze ürünler bu pazara gelerek tezgahlarda yerini alır.

Pazardaki ürünler o denli organik ve taze ki bu yönüyle pazar meşhur olmuştur. Tarihi İnebolu Köy Pazarı her kesimden müşterilerin ağırlarken restoran sahiplerini, otel çalışanlarını bu pazarda görmek mümkündür.

Beşiktaş Cumartesi Pazarı

Beşiktaş Cumartesi Pazarı

Pazar, Beşiktaş evlendirme dairesinin arkasında yer alır. Belediye daha önce otopark olarak kullanılan bu alanda gerekli çalışmaları yaparak alanı pazar haline getirmiştir. Sosyete pazarı olarak anılan bu Pazarın giriş katında meyve ve sebze tezgahları mevcut. Pazarın ikinci katına çıkıldığında sosyete pazarına ulaşılıyor. Oldukça yoğun müşteri kitlesine sahiptir. Cumartesi günleri kurulan pazar fiyatlarıyla da memnuniyet toplar.

Yeşilköy Pazarı

Yeşilköy Pazarı

Yeşilköy pazarı, Florya ile Yeşilköy arasında Çiroz mevkiinde yer alır. Çarşamba günleri kurulur. Pazarda genel olarak tekstil ürünleri satılmaktadır. Bunların yanı sıra kozmetik ürünleri, aksesuarlar, çantalar ve dekorasyon ürünleri de tezgahlarda yer alır.

Ortaköy Sosyete Pazarı ( Ulus Pazarı )

Bu pazarın özelliği ihraç fazlası ürünlerin satıldığı yer olmasıdır. Pazar perşembe günleri Akmerkez’in karşısında kurulur. Pazar 2005 yılında katılmış olsa da altı yıl sonra yeniden açılmıştır. 950 tane tezgah kapasitesi vardır.

Son derece modern olan Pazar 9 dönümlük alan üzerindedir. Pazarın dikkat çeken özelliklerinden biri deneme kabinlerinin olmasıdır. Bu sayede pazar ziyaretçileri her ürünü deneme şansına sahiptirler. Pazarın içinde sivil polisler ve aynı zamanda zabıt görevlileri vardır. Bu sayede pazarda çok daha güvenli bir şekilde alışveriş yapmak mümkün olur.

Pazar ve İstanbul Perşembe Pazarı perşembe günleri olmak üzere haftada iki kez kurulur. Ani rahatsızlanmalar olma ihtimali nedeniyle ambulans bulunması da dikkat çeken detaylardandır. Beyaz Masa adı verilen bölüm kayıp eşyaları kabul eder. Eşyasını kaybedenler de buraya giderek eşyalarını bulabilirler.

Sonuç

Alışveriş için Avm’ler her ne kadar meşhur ise sosyete pazarları da bir o kadar meşhurdur. Semtlerde kurulan pazarlar insanların gerek yiyecek gerek giyecek gerekse dekorasyon, kozmetik gibi tüm ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Günümüzde pazar tezgahları her ürünü sergiliyor.

İnsanlar semtlerinden uzağa gitmek yerine yakın mesafelerdeki bu pazarlar sayesinde her ihtiyaçlarına kolayca ulaşılıyorlar. Pazarların her cebe uygun fiyat listesi ise memnuniyet kazanıyor. Ürünlerin diğer alış veriş yerlerine göre çok daha ucuza satılması müşteri sayısını artırıyor. Sosyete pazarları İstanbul’un farklı semtlerinde kuruluyor. Hemen her semtte bir sosyete pazarı bulmak mümkün.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu